Lek istället för köp

Lek istället för köp – 144 kreativa tips för att köpa mindre och skapa mer

I min nya bok vill jag återigen förgylla vardagen för familjer genom att göra den roligare och mer lekfull. Denna gång ger jag dig tips på hur du kan använda sig av lek och kreativitet för att minska din konsumtion.

Här får du möta föräldrar som istället för att shoppa själva skapar det de behöver. Som med hjälp av fantasi och kreativitet sparar pengar och skapar ett mer glädjefyllt och hållbart familjeliv. Föräldrar som testar att odla sina egna grönsaker, sy sina egna julklappar och klippa sitt eget hår till att skapa helt nya festtraditioner.

Med hjälp av 144 stycken kreativa tips, vill Lisa inspirera sina läsare till att återkommande ställa sig frågan:

Måste jag köpa eller kan jag lika gärna fixa eller skapa det själv?

”Det lekiga perspektivet genomsyrar allt i Lisa Mannbergs bok. Här finns inte en enda pekpinne kring detta så högaktuella och för liv och miljö så viktigt tema; att ställa om till miljömässig och mänsklig hållbarhet. Att författaren är etnolog i grunden och har arbetat med teater märks verkligen. Det är roligt att gå in i roller som Kvadratspararen, Materialmästaren och Äventyraren. Lek istället för köp är skön i format, layout och papper och inramas av vackra teckningar med tunn linje. Den är rolig att läsa, ger massor av lust och pepp och är fantastiskt välskriven”. Helhetsbetyg 5 av 5 – Briljant. Eva Lexell Törnblom i BTJ nr 2 2022.

Författare: Lisa Mannberg

Illustratör: Anna Forsmark

Förlag: Karneval förlag

ISBN: 9789188729897

Språk: Svenska

Antal sidor: 197

Vikt: 395 gram

Utgiven: 2021-11-08

Köp boken här:Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.