Roligt nyårslöfte

Nytt år nya chanser… Jag har alltid gillat känslan av nystart som kommer med ett nytt år. Att det känns lite fräscht och peppigt att få en chans att börja om. Jag har ingen aning om 2024 varken kommer att bli ett särskilt peppigt eller nytänkande år, det återstår att se. Men för att väga upp känslan av ovisshet och oro, tänker jag att detta år inte är ett år då man bör avlägga några trista och präktiga nyårslöften. Nej om det är något jag ska lova mig själv inför detta år så är det att försöka ha så roligt som möjligt. Tråkigheter det finns det alldeles för många av i alla fall.

Roligt ”garnbollsfår”

Jag tänker att jag ska fokusera på det som gör mig lite extra glad och energifylld och att detta ska bli min främsta intention och hälsoinsats för det nya året. Jag blir extra glad av att: sjunga, dansa, sova, åka längskidor, träffa mina vänner och skapa med händerna. Alltså ska jag i första hand boka in och satsa dessa typer av aktiviteter. Boka in det roligaste först helt enkelt och så får andra måsten som tandläkarbesök och dylikt rätta sig efter mina roligheter istället för tvärtom.

”Roligheter före tråkigheter”

Det är så lätt att allt roligt bara hamnar längst ned på listan och att ens inre kritiker säger ”Måsten först”. Men jag kommer ju aldrig ha jobbat klart, diskat färdigt, rensat klart garderoberna och bokat in en mammografi-tid. Den dagen när allt är klart finns ju inte. Så därför, säkrast att börja med själva efterrätten först så jag säkert orkar med den och kanske då även får lite mer lust att laga själva maten.

Roligt hantverksprojekt på gång

På tal om efterrätter så tror jag inte att jag kommer att känna samma behov av att äta massa choklad och onyttigheter. Om jag prioriterar att ha kul så behöver jag ju inte på samma sätt behöva trösta mig själv för att jag haft en sån himla tråkig dag. Att ha mer kul kommer därför troligtvis bli årets bästa hälsoinsats 👌

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.