Veckans hjälteinsats

Jag har länge haft köpstopp på nya kläder till mig själv men känslan av ”måste ha en ny vårgarderob” dyker ju såklart ändå upp. Då många secondhand butiker svämmar över av kläder som knappt blivit använda, bestämmer jag mig för att göra en liten räddningsinsats. Som klädhjälte är det mitt uppdrag att försöka rädda några av dessa mängder av plagg i butiken, så att de åter får en chans att känna sig behövda. Jag spanar och lyssnar noga efter vilka plagg som tilltalar mig och lyckas denna gång rädda fyra stycken toppar.

Väl hemma börjar andra delen av min räddningsaktion. Som klädhjälte gäller det att fullfölja sitt uppdrag så att dessa plagg nu verkligen får lov att komma ut i vårsolen. Den spräckliga toppen längst ned till höger har en fläck på sig som jag gnuggar bort med lite galltvål, medan toppen nere till vänster är lite nopprig i tyget på ett par ställen. Med ett väldigt fint sandpapper ”slipar” jag försiktigt bort nopporna på det tunna tyget.

För de översta två topparna behöver jag ringa in ”min privata kläddesigner”. Hon vet alltid precis vad min vårgarderob behöver och kommer alltid med innovativa idéer. I rollen som kläddesigner sprättar jag bort märkesskjortans krage och gör om den till ”murarkrage” och konstaterar sedan krasst att den leopardspräckliga koftan behöver bli mer figursydd. Jag tar en annan favoritkofta och använder som mall och designar sedan färdigt vårens nya garderob. Hoppas nu bara att ”vårens färger” är grå, beige och gammalrosa? Eller vänta, förresten! Som designer är det väl ändå jag som bestämmer trenderna. Våren 2023 är det alltså spräckligt och gammalrosa som gäller 👌

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.