Lek som ledstjärna

När jag träffar småbarnsföräldrar som känner att de har så lite tid och energi att de inte ens orkar öppna en bok, brukar jag tipsa om att bara använda titeln till min första bok för att förenkla vardagen. Att skriva ”Lek istället för bråk” med läppstift på hallspegeln, för att sedan återkommande påminna sig själv om detta, att liksom ha det som ledstjärna vid alla stressiga och tålamodsprövande vardagsmornar.

Nu har jag även börjat använda min nya bok som ett motto i min vardag. Denna gång som ett sätt att minska min konsumtion, spara pengar och främja min kreativitet. Så fort som jag önskar mig något, upptäcker ett behov eller ett problem som skulle kunna lösas av ett inköp, försöker jag istället tänka ”Lek istället för köp”. Jag funderar kring om jag verkligen måste köpa det eller om jag kan lösa det på något annat sätt, kanske genom att skapa det själv. Kan jag kanske leka lånemästare, kläddesigner eller tidsresenär? Det är väldigt intressant hur mycket kreativitet och lekfullhet som man kan hitta genom att undvika att konsumera. Nästan som om konsumtion och kreativitet står som motsatsord till varandra. Du som väljer att följa min blogg framöver kommer att få se många olika exempel på detta.

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.