Att byta liv

En av mina favoritlekar när jag reser är att leka med tanken på att jag skulle bo någon helt annanstans, i ett annat land, i ett helt annat slags boende och göra helt andra saker. Att fantisera om att byta liv med någon annan och känna efter hur det skulle kunna vara. Att hyra boende av en annan familj några dagar gör livsbytet väldigt verklighetstroget.

När jag klev in i vårt första boende i en närförort till Paris, var det nästan som om jag började prata franska direkt trots att jag egentligen bara kan ett fåtal ord. Mönstrade tapeter, vackra konsthantverk och en hemlig trädgård bakom höga grönskande murar.

Om jag bodde här skulle jag vakna upp på söndagsmornarna, gå ut barfota på altanen, avnjuta en stark espresso och leende tänka tillbaka på gårdagens lilla tillställning på vår innergård. Sen skulle jag plocka undan några vinflaskor och fundera över vilken av stans antika loppmarknader som kunde vara värt ett besök under dagen för att sedan snabbt bli avbruten i mina tankar av att barnen kivades om vem som skulle få spela först på pianot. Jo det skulle nog vara helt okej att byta liv med den här familjen ett litet tag.

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.