Tågsemestraren

Semester, sommar och tåg. Få saker ger mig en sån härlig semesterkänsla som packa en stor ryggsäck och hoppa på ett tåg. Det kan vara en kortare sträcka bara till en annan stad, men nu för andra året i rad ska vi tågluffa oss ner genom Europa. Denna gång går resan till Frankrike. Först åker vi från Stockholm ner till Hamburg, för att sen ta oss vidare till Paris några dagar och slutligen landa en vecka vid Atlantkusten.

Det är en viss känsla med just tåg, en slags romantisk lite lätt melankolisk känsla som infinner sig när man blickar ut genom fönstret. En känsla av att åka iväg och lämna saker bakom sig. Visst ser ni det framför er? Visst hör ni musiken? Det är jag som har huvudrollen, huvudrollen i filmen om mitt liv. Känslan av att vara på väg mot någonting nytt.. av att allting är möjligt..

Och tågstationerna sen. Ofta härliga nostalgitrippar, som att resa bakåt i tiden. Jag leker med tanken på att filmen jag är med i utspelar sig i efter-krigstid. Där jag, i en ursnygg 40-tals frisyr, ska återse min älskade i den vackra vänthall där vi sågs för första gången..

Köpenhamn

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.