Min designer flippar ur

För några veckor sedan insåg jag att jag för ovanlighetens skull var bjuden på två fester två lördagar i rad. Känslan att vilja köpa något nytt festplagg dök såklart genast upp. ”När det för en gångs skull är lite fest på gång vore det väl roligt med något nytt?” sa Slösa men Spara replikerade snabbt att ”App, app, app, lek istället för köp.”

Men inget i min garderob kändes inspirerande nog. Jag insåg att det var dags att ringa in min ”privata kläddesigner”. Noga synade designern min garderob och höll sedan upp en grön klänning i fint spetstyg ”Den här har du inte använt många gånger, den blir bra att sy om”. Lamt protesterade jag att den faktiskt varit ganska dyr, ska vi verkligen klippa i den? Men hon var obeveklig. ”Vad gör den för nytta i din garderob om du ändå inte använder den?” Och sen gick hon loss med saxen.

Min kära designer var verkligen på hugget denna dag så det var bara att go with the flow. Att överdelen på klänningen kunde bli en vacker topp hade jag ju räknat ut men att även underdelen kunde bli en festtopp hade jag aldrig kunnat ana.

”Jaha låt mig nu se, det behövs någonting mer, konstaterade designern. ”Ja, nu vet jag vi tar loss underkjolen från kjolen och syr fast den upptill, det blir perfekt”. Självsäkert slog hon sig sedan ned vid symaskinen och sydde ihop allt i en rasande fart samtidigt som hon mumlade något om modehus och Paris..

Designer och modell
Klänningsunderdel med underkjol draperad över axlarna

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.