Hemmamästaren

Efter vår tågluff har det blivit mycket hemester. Jag uppskattar verkligen att även hinna med att bara vara hemma när jag är ledig, Såklart göra lite kortare utflykter i närområdet men framförallt att få mycket ostyckad hemmatid. Efter en tids hemester lyckas jag skrapa bort det översta lagret av ”jag måste” ned till nästa lager av ”jag vill” och ”jag känner för”. Om man har lång hemester kan man till och med komma ned till nästa lager ”jag drömmer om”.

Att vakna upp till ljudet av regn, som det varit en hel del av denna sommar, kan verkligen förgylla ens hemester lite extra. Tänk en hel dag med en massa tid för roliga inneprojekt utan att jag behöver ha det minsta dåligt samvete av att jag inte njuter av sommarvädret och drar med barnen på långutflykt. Nej ljudet av regn betyder fri speltid till barn och fri lektid för mamman.

På hemestern finns tid att prova och lära sig nya saker, oftast genom att misslyckas. Jag försöker laga en väska men råkar istället klippa sönder den. Jag testar två nya vegetariska recept men det blir så äckligt att jag får lov att slänga alltihop. Jag provar att göra rosa färgbad på avokadokärnor och växtfärga en bomullströja.

Avokadofärgning

För att ett dygn senare inse att jag verkligen inte passar i den här rosa färgen.

Men inget av det här spelar egentligen någon roll. Det är inte själva resultatet som är det viktiga. Själva grejen med att vara ledig är ju att jag inte måste prestera. Jag leker ju bara. Leker och experimenterar. Och varje nytt projekt och ny idé som jag testar är ju bara en förstudie inför mitt nästa projekt. Hm.. nästa gång ska jag kanske testa att växtfärga med blåbär.. och linslasagne låter väl ändå ganska gott?

2 svar på ”Hemmamästaren”

  1. Kul att experimentera, men ganska nöjd i efterhand att du inte tog min skjorta och försökte färga den.

Kommentarer är stängda.

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.