Sensommarhybris

Sensommar och skördetid. Mina odlingar har flippat ur helt och fått total hybris. En av broccoliplantorna har brutit sig ut ur mitt lilla växthus, zucchinin levererar nya jättefrukter så fort jag vänder ryggen till och vårt plommonträd levererar flera kilo ätbar frukt för första gången på 6år. Gurkplantan som jag trodde hade gett upp, har visst lagt två nya små gurkor i trädet som den klättrat upp i.

Jag cyklar till jobbet efter ännu en dålig natts sömn. Min egen sensommar-hjärna har visst också fått totalhybris. Utvilad och oanvänd under semestern är min hjärna nu full av iver att tänka ut nya idéer och lösa alla möjliga typer av jobbproblem när jag råkar vakna på natten.

På kvällen säger jag åt min hjärna på skarpen. Du kan ju inte köra slut på mig redan första veckan heller! Energin ifrån sommaren måste ju räcka hela vintern eller åtminstone fram till jul.

Tänk om man ändå kunde spara en del av sin sommarenergi, lägga en del av den i frysen att ta fram när man känner att det börjar sina. Men nej jag vet ju att energi är en färskvara, den går inte att spara, knappt ens från söndag till måndag. Men tänk om man kunde spara bara lite av den, kanske torka den?

– Eller kanske konservera den med ättika och..

– Tyst! Himla hjärna klockan är 04.43.

– Då är du ju född

– Sov nu!

Denna hemsida använder kakor (cookies). Genom att fortsätta använda hemsidan godkänner du denna användning.